Redescobreix el patrimoni dels pobles del Gironès

Visita el Gironès i descobreix els seus pobles medievals i jaciments arqueològics

Tipus activitat:

Sol, En parella, Familia, Amics, Infants

Més informació

Organitza: Consell Comarcal del Gironès

Preu: Gratuït

Temporada: Primavera, Estiu, Tardor, Hivern

Comparteix-ho

Share on facebook
Share on twitter

La comarca del Gironès és sinònim d’història transmesa generació rere generació a través del seu patrimoni. Les seves pedres ens parlen de pobles medievals, conjunts emmurallats i jaciments arqueològics que val la pena conèixer.

Cicle de visites guiades gratuïtes per descobrir, o redescobrir, el patrimoni cultural de pobles del Gironès com Cervià de Ter, Llagostera, Sant Julià de Ramis, Madremanya, Bordils, Flaçà, Sarrià de Ter o Llambilles. Guiatge a càrrec de guies oficials de l’Associació de Guies de Girona.

  • Llegendes de Llagostera: passeja pel poble medieval de Llagostera i recorre els escenaris de les històries que amaga el seu nucli antic, amb l’església de Sant Feliu, les restes de les torres medievals de l’antic castell i muralles, i la plaça amb la magnífica façana del Casino o Can Caciques.
  • Madremanya, un poble de conte: ubicat enmig de les Gavarres, traspassar el portal de l’antiga muralla del municipi és sinònim d’entrar a les pàgines d’un conte. L’església romànica de Sant Esteve i la Plaça Major de Madremanya, conjuntament amb els seus característics carrers estrets amb cases antigues i petites placetes, condueixen a un magnífic viatge enrere en el temps, fins als segles XVI, XVII i XVIII a través del seus elements arquitectònics i decoratius.
  • Monestir i castell de Cervià de Ter: no us podeu perdre aquesta ruta que us endinsarà en el monestir de Santa Maria, el safareig de les dones, el nucli antic del poble, la icònica torre del rellotge i el castell de Cervià de Ter. Descobrireu també que el Camí de Sant Jaume travessa el municipi i quina relació té el poble amb l’escriptor espanyol Antonio Machado.
  • ‘Kerunta’, els orígens de Girona a Sant Julià de Ramis: el poblat ibèric de Sant Julià de Ramis i l’església romànica dels Sants Metges us transportaran fins els orígens de la ciutat de Girona en un itinerari en què també aprendreu moltes coses sobre la fortalesa militar de Sant Julià de Ramis i gaudireu d’unes vistes espectaculars des d’aquest mirador de la plana del Gironès i de l’Empordà.

I moltes més!

Trobaràs aquesta i altres propostes per gaudir de la Costa Brava i del seu entorn al portal Moments Costa Brava Pirineu de Girona.

Condicions de la reserva

Cal fer reserva prèvia. Punt de sortida: Al mateix municipi on es fa la sortida.
La durada de la visita és d’1 hora i 30 minuts.
Idiomes: A consultar
Oferta vàlida fins el 31 de desembre de 2022.

Excursions i senderisme

Bestioles de nit

Descobreix la fauna nocturna a través d’una ruta de 2 hores.