© www.turismefgc.cat

Travessa de Vallter a Núria, un clàssic pels amants de la muntanya

Ruta de gairebé 13km de distància que ens ofereix grans vistes de les valls, les carenes i els cims del Pirineu oriental

Contacte

Ribes de Freser

Tipus activitat:

Sol, En parella, Familia, Amics, Animals de companyia

Més informació

Temporada: Estiu, primavera, tardor, hivern

Activitat pet friendly

Comparteix-ho

Share on facebook
Share on twitter

És una de les travesses pirinenques més clàssiques, que es dirigeix al santuari de Núria seguint l’antic camí romeu i de transhumància. Antigament aquest camí s’utilitzava per pastors, romeus i pelegrins que seguien el camí cap al Santuari de Núria. Avui la majoria d’usuaris són excursionistes que segueixen el GR11, aturant-se a Núria o seguint la ruta pirinenca.

L’excursió, de 7 hores de durada  i 13 km de distància, comença a la zona d’aparcament de l’estació de Vallter 2000. Des d’allà continua fins al refugi d’Ull de Ter Vell i el coll de la Marrana, emprius de Setcases, estanyol de la Feixa, Coma de Vaca, Aigols Podrits, barraca de Tirapits, coll de la Vaca, coll de Carançà, coll de Noucreus, barraca i coll de Noufonts, intersecció amb el camí de Noucreus, pont de l’Escudé i arribada a la Vall de Núria, on hi ha el santuari i l’enllaç amb el cremallera per anar fins a Ribes de Freser.

Al portal Moments Costa Brava Pirineu de Girona t’oferim més propostes d’excursions i senderisme a les comarques gironines. No te les perdis!

Indicacions

La ruta requereix de preparació física. Cal consultar el temps abans de realitzar-la.