Rutes enogastronòmiques de Figueres

Fes un viatge dels clàssics a l'avantguarda de la cuina empordanesa

Més informació

Organitza: Ajuntament de Figueres i Laura Masramon.

Preu: Tarifa completa: 25€

Temporada: Tardor, hivern

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Comparteix-ho

Share on facebook
Share on twitter

L’enclavament estratègic entre mar i muntanya, la proximitat amb França i de la nouvelle cuisine française, van propiciar el naixement de l’avantguarda gastronòmica catalana en terres empordaneses als anys 60. Descobrirem i tastarem aquest llegat gastronòmic figuerenc acompanyat de vins empordanesos a l’alçada del cobert. La plana empordanesa és terra pagesa, i l’agricultura és el tercer pilar que converteix Figueres en una ciutat molt rica en gastronomia i el seu centre urbà, tot peatonal, amaga molts racons comestibles. Només una ciutat podia acollir aquestes rutes enogastronòmiques que permeten conèixer la història de la gastronomia catalana i llepar-sen els dits: Figueres, ciutat de l’Empordà.

Les rutes

L’itinerari Torre Galatea comença a on tot va començar, El Motel, restaurant imprescindible de la història de la gastronomia catalana. S’atura davant la Torre Galatea del Museu Dalí i acaba a la terrassa de la Sidreria Txot’s de Figueres. Tastarem tres vins empordanesos maridats amb alta gastronomia, cultura artística i gastronomia d’avantguarda.

L’itinerari DO Empordà comença a la nova seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, segueix al celler de Ca la Teta de l’Hotel Duran, l’espai de les mítiques trobades de Salvador Dalí plenes de pòsit gastronòmic. I acaba a la cuina oberta del Bocam, on tastarem algunes de les seves creacions culinàries de fusió. Tres vins empordanesos acompanyaran les tres visites.

 

Trobaràs aquesta i altres propostes de la zona al portal Moments Costa Brava Pirineu de Girona.

 

Indicacions

Tarifes reduïdes: Estudiants majors d’edat, Carnet Jove, jubilats i persones que tinguin diversitat funcional: 20€ Nens entre 11 i 17 anys: 15€ Nens menors de 11 anys: 10€

Condicions de la reserva

Dates: 14, 21 i 28 de juliol, 18 i 25 d’agost, i 1 i 8 de setembre, a les 19h

Avisar amb un mínim de 3 dies d’antelació si cal intèrpret de llenguatge de signes.

No totes les rutes són aptes per a mobilitat reduïda. Consultar prèviament.

Idioma: Català i Castellà

Capacitat: 15 persones.

Temporada: març-octubre.