Regala Garoinada a Palafrugell

Gaudeix d'una experiència per a tots els sentits amb la garoina com a producte estrella

Tipus activitat:

Sol, En parella, Familia, Amics, Infants

Més informació

Organitza: Ajuntament de Palafrugell

Preu: A partir de 79€

Temporada: Anualment de gener a març

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Comparteix-ho

Share on facebook
Share on twitter

De gener a març, en època de minves quan el mar està tranquil, el municipi de Palafrugell us convida a celebrar La Garoinada, una experiència per a tots els sentits, amb la garoina com a producte estrella. Si encara no l’has tastada prepara’t per a menjar un trosset de mar! De sabor intens i textura suau, la goroina o eriçó de mar és un producte típic de la costa rocosa mediterrània, que s’obté durant l’hivern fins a principis de primavera.

Gastronomia, cultura i tradició

Existeixen diferents fórmules per gaudir de La Garoinada, la tradicional campanya gastronòmica de Palafrugell.

Els restaurants i els hotels que hi participen són:

    • Els restaurants: L’Arc, La Xicra i Xadó (de Palafrugell), Bellacosta, El Far, La Llagosta, Llafranc i Terrassa Terramar (de Llafranc), El Balcó de Calella, El Càntir i Les Voltes de Calella by Es Portal (de Calella)
    • Els hotels:  Can Liret i Casa Peya (de Palafrugell), Alga i Sant Roc (de Calella), El Far i Llafranc (de Llafranc)
    • (Allotjaments subjectes a canvis pel 2022)

El menú Garoinada, que canvia cada edició, consisteix en un entrant de garoines, un plat principal de “Catxoflino” o bé un plat alternatiu, i unes postres de cítrics. Tot acompanyat d’aigua, vi del Celler Espelt de l’Empordà i cafès.

Regala Garoinada

Els restaurants juntament amb els allotjaments ofereixen diferents fórmules per venir a passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels hotels del municipi. L’estada es complementa amb una activitat a escollir entre una sortida en vaixell d’època o una excursió de senderisme, que permet conèixer l’entorn de la mà d’un expert del territori.

A més, amb les diferents fórmules es regala:

  • Talonari de tiquets que permeten visitar els diferents equipaments culturals del municipi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic de Cap Roig)
  • Tiquet per a la piscina municipal
  • Val de descompte per comprar a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.

El portal Moments Costa Brava Pirineu de Girona t’ofereix més propostes gastronòmiques per a fer la zona. No te les perdis!