Descobreix l’essència de l’Escala amb una jornada cultural i gastronòmica

Jornada cultural i gastronòmica vinculada a l’anxova de l’Escala i als secrets més ben preuats d’aquest apreciat producte

Contacte

L'Escala-Empúries

Tipus activitat:

Sol, En parella, Amics

Més informació

Organitza: Ajuntament de l’Escala 

Preu: 5 euros

Temporada: Hivern

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Comparteix-ho

Share on facebook
Share on twitter

Experiència única que comença amb la visita al Museu de l’Anxova i de la Sal, on el visitant podrà fer un recorregut per la història de la salaó d’anxoves de l’Escala i podrà veure objectes i imatges relacionades tant amb el món pesquer com amb el de la salaó d’anxoves. Es recomana la visita a l’Alfolí de la Sal, al Museu de l’Escala, on s’hi pot descobrir l’evolució històrica i paisatgística d’aquesta vila marinera.

Què amaguen les anxoves de l’Escala?

L’experiència continua amb una visita a les quatre fàbriques actives en conserva d’anxova, on s’hi revela un preuat secret: per què les anxoves de l’Escala són conegudes internacionalment? El visitant també descobrirà una indústria que, tot i la seva evolució, manté la tradició manufacturera, vinculada al món de la dona del pescador.

Viu una experiència gastronòmica 

La jornada culmina amb una visita al punt neuràlgic del municipi, a la platja, on s’hi pot trobar una àmplia i variada oferta de bars, restaurants i botigues on poder degustar les anxoves i combinar-les amb productes locals i de km0.  El tercer dissabte de setembre, qui ho vulgui, també pot assistir a la Festa de la Sal i la Festa de l’Anxova que transporta als visitants a la vida dels escalencs del s.XVIII, transportant-lo a l’art de la pesca, la història i la gastronomia de tot un poble. Descobreix altres propostes per a descobrir l’Escala i quedar fascinat amb aquest poble costaner. Trobaràs aquesta i d’altres propostes per a gaudir de la gastronomia de la zona al portal Moments Costa Brava Pirineu de Girona.

Turisme actiu

Passa un dia a pagès a Mas La Coromina

Gaudeix d’una jornada divertida i pedagògica en què podràs viure com un autèntic pagès fent-te càrrec de les vaques de la granja de Mas La Coromina.