© Ullastret. Patrimoni Cultural. Font: www.gencat.cat

Pobles amb encant a l’Empordanet

Deixa’t sorprendre pels monuments arquitectònics de Canapost, Vulpellac i Ullastret, petits nuclis del Baix Empordà, a tocar de Peratallada.

Contacte

Canapost, Vulpellac i Ullastret

Tipus activitat:

Sol, En parella, Familia, Amics, Infants, Animals de companyia

Més informació

Temporada: Primavera, estiu, tardor, hivern.

Activitat pet friendly

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Comparteix-ho

Share on facebook
Share on twitter

Natura, història, cultura i encant caracteritzen molts dels paisatges del Baix Empordà o Empordanet com el va batejar Josep Pla. Entre els més coneguts segurament hi trobarem el municipi medieval de Pals o el nucli de Peratallada, un dels més populars a les comarques de Girona. Al costat d’aquestes cites ineludibles us proposem altres punts d’interès de la zona, que no us deixaran de sorprendre: Canapost, Vulpellac i Ullastret.

CANAPOST: Canapost és un petit nucli ubicat entre Peratallada i Vulpellac, format per un grup de masies bastides a tocar de l’església parroquial de Sant Esteve, un dels monuments arqueològics més importants de la comarca. Al municipi s’hi arriba per una carretera que surt de Vulpellac i que arriba fins a Peratallada i Ullastret.

VULPELLAC: Nucli antic de notable interès arquitectònic, Vulpellac, s’estructura al voltant d’un conjunt format pel castell-palau i l’església parroquial de Sant Julià i Santa Bassilissa. El 2009 va ser declarat bé cultural d’interès nacional en la categoria de conjunt històric.

ULLASTRET: Municipi encara força desconegut però amb un atractiu molt especial, Ullastret acull el poblat ibèric més gran del país. També s’hi poden visitar les muralles que encerclen el petit nucli de carrers estrets i costeruts, i que incorporen sis torres circulars.

Descrobriu més propostes culturals i activitats per a conèixer el nostre territori accedint al portal Moments Costa Brava Pirineu de Girona.